Voor ouders

“A penguin cannot be a giraffe, so be the best penguin you can be!”

U als ouder merkt dat uw kind niet lekker in zijn vel zit. Wat is er toch aan de hand? U kunt uw vinger er niet opleggen. Bijvoorbeeld: boze buien, niet kunnen slapen, geen plezier meer op school, kortaf tegen de rest in het gezin, liegen of huilbuien. Er kan van alles zijn waardoor u even niet meer weet hoe u verder moet met uw kind. U voelt zich machteloos. Een kindercoach biedt uitkomst. Samen met u ga ik het gesprek aan en proberen wij te ontdekken waar de hulpvraag ligt van uw kind. Wij bespreken een plan van aanpak en gaan als u en uw kind daar klaar voor zijn een kortdurend traject in waarbij we de antwoorden zullen vinden. Iedereen heeft een schat aan antwoorden in zich verborgen en ik begeleid daarin om deze naar boven te krijgen!

Responsive image
Responsive image

Ik ben er ook voor u, als ouder. Wat leggen we de lat soms toch hoog. U wilt zo graag die fijne ontspannen ouder zijn. En daarnaast ook een leuke partner, goede collega, fijne zoon/dochter/zus/broer en vul maar in.
Dag in, dag uit.
Als er veel lastige situaties tegelijk onstaan, zoals bijvoorbeeld: een lange werkdag, die niet verliep zoals je hoopte, je ouders die vragen wanneer je weer eens langs komt, je bent laat bij de bso omdat je in de file staat, je partner heeft ook een lange werkdag, je loopt met uitbundige kinderen in de supermarkt om nog avondeten te halen.... Zo kan ik nog even doorgaan, de kinderen willen niet gaan slapen, worden veel wakker.... Je bent op, moe, geïrriteerd, gefrustreerd, je breekt..... Huilen, boos, het kan allemaal. “Wie ben ik nu eigenlijk zelf?” “Wie ben ik als ouder?” “Geef ik mijn kind wat hij/zij nodig heeft?” Vragen die vele ouders zichzelf stellen.

Wat zou het heerlijk zijn als je die momenten voor zou kunnen zijn. Dat je in een lastige situatie genoeg veerkracht hebt om niet te breken. Jij als ouder doet wat je kunt, maar ook als partner etc. Maar vooral: doe wat je zelf kan, en het liefste zou willen dan vullen de andere rollen zich vanzelf in. “Hoe dan?” Be sprout kan daarbij helpen! Jij bent net als een kind een schat vol talenten en kwaliteiten die je kan inzetten om het zelf op te lossen. Misschien moeten we even graven, maar de antwoorden liggen in jou! Ik begeleid jou om jouw talenten zichtbaar te maken. Zodat jij als ouder jouw kind goed kan begeleiden, ontspannen kan opvoeden en jij je prettig voelt in de ouderrol.

Jij bent mooi, precies zoals jij bent! Jij bent welkom!