“ Mijn doel als kindercoach is om jou te leren te vertrouwen op
jouw eigen kracht, talenten en mogelijkheden.”


Wat is een kindercoach ?
Iedere kindercoach zal hier een ander antwoord op kunnen geven want iedere kinder-, ouder-, of gezinscoach heeft zijn eigen manier van werken en specialisatie. En daarnaast is ieder kind, iedere ouder, ieder gezin uniek en is bij een ieder de situatie anders waardoor ieder coachingstraject bijzonder is. Eén ding is voor alle kindercoaches duidelijk; wij als coaches geloven dat het antwoord in jou zit!

Ik werk als kindercoach en als oudercoach niet aan het 'probleem' of gedrag, maar ik ga met jou oplossingsgericht aan het werk. Wat lukt wel? Wat gaat er goed? Ik kijk, ik luister en ik stuur bij waar nodig is. Samen gaan we ontdekken en onderzoeken wat jouw talenten en kwaliteiten zijn zodat je de mogelijkheden ontdekt om verder te kunnen. Zelfvertrouwen, zelfkennis en veerkracht is wat wij gaan opbouwen in een laagdrempelig en kortdurend traject.

Een kindercoach en een therapeut zijn niet hetzelfde en hebben een andere werkwijze. Het grote verschil is dat een therapeut kijkt naar de problemen en/of het gedrag en wat daarbij komt kijken. Een therapeut werkt vaak volgens een methodiek, terwijl een kindercoach kijkt naar het kind en vanuit daar een plan opstelt. Door niet te focussen op het probleem en/of gedrag, maar op de talenten, kwaliteiten en vaardigheden van het kind en/of de ouder lost het 'probleem' zich vaak vanzelf op doordat de zelfkennis is gegroeid en er zelfvertrouwen en veerkracht opgebouwd is.

Responsive image
Responsive image

“Een therapeut kijkt naar het verleden; waar is het probleem ontstaan? Een kindercoach kijkt naar de toekomst; wat sta je nu en waar wil jij naar toe?”

U als ouder wordt vanaf het begin af aan betrokken bij het coachings-proces van uw kind. Hierdoor krijgt u meer inzicht in de situatie of ontwikkelingsproces waarin uw kind zich bevindt en dat kan heel verhelderend werken.

Waarom een kindercoach?
Ben je snel boos, bang om te gaan slapen, verdrietig omdat je niet mee mag doen, heb je nergens zin in, durf je niet te praten in de klas, of ben je juist de baas, vinden je ouders je brutaal? Ben je vaak onzeker of bang? Lukt het niet om emoties te uiten of om juist je emoties te reguleren? Of heb je vaak driftbuien? Maak jij ook zoveel zorgen om allerlei dingen? Ben je ook snel verdrietig of somber.....

Emoties zijn er in allerlei vormen, soorten en maten en zijn voor iedereen anders. Bewust of onbewust zijn zij aanwezig. Jij herkent jezelf vast in één van de bovenstaande dingen. Het hoeft geen probleem te zijn maar soms gaat het niet vanzelf over en belemmerd het jou om verder te kunnen in het dagelijks leven. En dan is er nét iets meer nodig.

Onderweg komen we hobbels en bobbels tegen die lastig te nemen zijn. In deze steeds 'snellere' maatschappij komen we steeds meer, hogere en langere hobbels tegen onderweg. Zit jij lekker in je vel dan is het gemakkelijker om over een een hobbel te gaan dan wanneer je even niet zo lekker in je vel zit. Oplossingen bedenken in een situatie gaan nu eenmaal beter als je weet wat je kan en wat je wil.

Een kind met een klacht of probleem maakt onderdeel uit van een gezin. Hoe jonger het kind, hoe meer deze gebonden is aan de ouder(s). Dan is het effectiever om met de ouderI(s) een coachingtraject in te gaan dan met jonge kinderen. Wilt u graag inzichten in het gedrag van uw kind, het gezinssysteem of waar u staat als ouder dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Neem voor vragen gerust contact op met mij.
Jij bent welkom!